Dia Munidal del Karate Do (25 d’Octubre)


Des de l’any 2005, cada 25 d’octubre, es celebra el DIA MUNDIAL DEL KARATE DO.
Aquesta data la va decidir l’Assemblea de la Okinawa Karate Mundial (OGW) en commemoració a la data en la què es varen reunir, l’any 1936, els grans mestres a Okinawa, la cuna del Karate.
En aquesta reunió, es va decidir el nom de ‘Karate Do’ (amb kanjis japonesos), definint-lo com el ‘camí de la mà buida’, en una clara referència a la tècnica sense armes i a la màxima de G. Funakoshi, quant a què en Karate no existeix el primer atac i el rebutjament de la violència, i es va afegir el concepte ‘Do’ (camí) per enfatitzar la importància del desenvolupament espiritual.
En aquell moment hi havia dojos que empraven els caràcters xinesos que, a més, significaven ‘mà xinesa’, cosa que pot parèixer poc adequada per a un Art Marcial d’origen japonès, gestat a les Illes d’ Okinawa més concretament.
El Karate, està considerat l’art marcial japonès per excel·lència, i vol respondre a un procés d’autosuperació: per una banda, amb un treball físic intens i explosiu amb tècniques de lluita que es practiquen a nivell tècnic i també a nivell pràctic o de combat (completament controlat i en la recerca de la major eficàcia); i per l’altra, amb un reforçament de la personalitat i un caire espritual que no es pot deixar de banda.
En la reunió referida, de 1936, a Showa Kaikan, Naha, Okinawa, hi assistiren els grans Senseis de la zona: Chomo Hanashiro, de Shorin Ryu; Chotoku Kyan, Shorin Ryu; Choky Motobu, Motobu Ryu; Chojun Miyagi, Goju Ryu; Juhatsu Kyoda, Toon Ryu; Chosin Chibana, Shorin Ryu; y Shinpan Shiroma, Shito Ryu, entre d’altres.
Aquesta trobada va fer història i, a més de la nomenclatura per definir la paraula japonesa ‘Karate Do’, es varen designar diverses tècniques de defensa i combat, es va discutir el tema de les ‘Katas’ i l’us del Karategui. Unes directrius que han trascendit al llarg dels anys.
El DIA MUNDIAL DEL KARATE, és un bon moment per coneixe’ns, apropa’t al nostre DOJO i comparteix un entrenament amb nosaltres!
Karate Sóller (autor de la il·lustració: Loren Martin)
#DíaMundialdeKarate.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s