Proves de Yi Daun i Curs a Bilbao


Aquest post és per escriure’l amb majúscules i amb orgull, perquè que 3 aspirants a YI DAUN (cinturó negre) varen superar amb èxit les proves de nivell de Taiji Quan (Tai Chi) i Qi Gong (Chi Kung), a Zarauz (País Basc), 

Cande Socias,

Montse Roca
i
Joan Cruz.
Enhorabona a tots tres per la feina feta, l’esforç durant la preparació i l’èxit en aquest exàmen tan complet i complexe!
Aprofitant el mateix viatge, els acompanyaren Xisco Casasnovas i els seus companys Margalida Fiol, José Múñoz, Magdalena Palou i Margalida Oliver que els feren costat i també participaren al curs del mestre Miguel Ángel Rojo.
El curs va ser molt profitós, com sempre, practicar amb companys d’altres regions és un motiu més per participar-hi, i sempre tornam a la nostra roqueta amb amb molt treball a fer per desenvolupar el que s’ha après intensivament.
Talment això, retornam contents i agraïts de l’experiència i amb nous reptes per endavant.
Si  hi ha gent sorpresa, que es pensava que en aquesta disciplina no s’han establert graus, cal a dir que per una banda no van tan errats, es veritat que el practicant de Tai Chi (Taiji Quan) pot optar a practicar tota la vida sense presentar-se a aquests reptes de nivell, tot depèn del tipus de motivació personal i el que cadascún cerca en la pràctica davant un ventall molt ampli d’opcions i de viure el Tai Chi.
Tot i així, el fet de triar preparar cada nivell i fer un camí d’autosuperació establert, sovint és una molt bona opció per anar avançant i anar centrat enfrontant i superant reptes tangibles.
Cal entendre que la vivència i percepció de l’entorn així com els costums són molt diferents per als xinesos que per a nosaltres, el fet de marcar pautes i posar-se reptes a superar, i guanyar nivells, respon al sentir occidental, que tenim més tendència a voler mesurar el progrés; així mateix, en les proves hi ha un contingut pràctic i l’altre teòric que es complementen i es poden consultar en el següent enllaç.
 
 Aquest homenatge que vosaltres m’heu fet a mi, quan la victòria avui és vostra,
companys de camí,
companys d’experiència i d’aventura,
us el torn amb orgull de tenir-vos al costat:
«Moltes gràcies (Eskerrik asko) Montse, Cande i Joan, per la vostra confiança i dedicació»
Xisco Casasnovas

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s