Curs tècnic amb Luis Maria Sanz de la Hoz (Manacor-2017)


Amb l’organització del Club Lara Escuela de Artes Marciales, de Manacor, i  baix el patrocini de l’Ajuntament de Manacor, hem pogut assistir a un nou curs magistral de campió del món, Luis Mª Sanz de la Hoz.

 

 

L’any 1992 va ser llegendària la seva participació al Campionat Mundial de Karate, perquè Sanz va ser el primer occidental que aconseguí fer-se amb la victòria, superant als japonesos, mundial que es va fer a Granada. El 1991 havia quedat subcampió.

Luis Mª compta amb molts títols en la seva trajectòria, el 14 vegades campió d’Espanya i 4 d’Europa, és actualment 8è dan i s’ha especialitzat en la formació.

En aquesta convocatòria  dirigí l’entrenament per a la millota tècnica mitjançant el kihon (combinacions simples de tècniques, executades  com exercici per millorar les capacitats de força, velocitat, psicomotricitat…) i la seva aplicació pràctica (kihon kumite).

Acabat l’entrenament va ser molt agradable poder conversar amb el multi-campió de Katas, i ens va fer una reflexió referent a la feina de Kihon i de Kihon Kumite dient que aquest treball és la base per a un bon Karate, que s’hi ha d’insistir abans de la feina de kata. Li va pegar un copet amistós a n’en Xisco Jr. i li va dir “Ya lo sabes, si tu padre te insiste mucho con el kihon, hazle caso!”:;

Només podem afirmar que vàrem gaiudir molt de la pràctica i les puntualitzacions del mestre, com sempre, un aprenentatge que obri portes noves i motiva a aprendre i proguessar amb il·lusió.

Per tancar el curs, varem treballar els aspectes més importants del kata Gojushiho-sho (que es pot traduir com «54 passes») i ens deixà encantats amb l’experiència i amb ganes d’aprofundir aquest treball.

El diumenge 18, Luisma Sanz de la Hoz, es desplaçà a Menorca per impartir de nou el curs.

Agraïm l’excel·lent organització a Jesús Lara i ens quedam amb la grata experiència d’haver entrenat amb aquest karateka excepcional i d’haver compartit la jornada amb companys de tots els clubs de Mallorca.

Deixam testimoni dels primers contactes amb Luis Ma. Sanz, cap als anys 1991 i 1992

Drets: Pau Arbona, David Garcia, Xisco Casasnovas, Luis Ma. Sanz, Gerard. Tolo Mayol Asseguts: Cristina Sampedro, Carol Marquet, Alfredo Lorente, Ivan Alfaro

 

Així mateix, ha plogut molt de llavors ençà!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s