Paraules de … Gichin Funakoshi i Masatoshi Nakayama


Sensei Funakoshi i, en aquell moment el seu Sempai, M. Nakayama
Sensei Funakoshi i el seu Sempai, M. Nakayama

 

«Qui pensa només en si mateix

i és desconsiderat amb els altres

no està qualificat per aprendre Karatedo. «

Gichin Funakoshi

 

«Tenir la tendència a un salvatge desplegament de força

i de potència en un enfrentament

és una cosa completament indesitjable.

Quan això succeeix,

la cortesia envers l’oponent s’oblida per complet

i tal cosa és de cabdal importància

en qualsevol expressió del karate.»

Masatoshi Nakayama

Gichin Funakoshi, originari d’Okinawa, va saber unificar els ensenyaments dels seus dos mestres principals, Anko Asato i Anko Itosu, formant el que seria un estil únic, més japonès, el Karate estil Shotokan. Funakoshi és reconegut el  “pare del karate modern” per la seva tasca de difusió d’aquest Art Marcial.

Masatoshi Nakayama,  neix el 1913 (en una família samurai d’instructors de kenjutsu descendents del clan Sanada), alumne de Funakoshi,  passarà a la història com un dels grans mestres del Karatedo Shotokan. Va ajudar a establir l’Associació Japonesa de Karate (JKA) i va escriure multitud de llibres que van ajudar a popularitzar i expandir l’art del karate. Va ser el primer mestre de Shotokan que en vida va rebre el 9è dan. Pòstumament, se li va atorgar el més alt grau, el 10è dan.

 

Anècdota: 

Nakayama es va presentar en secret els exàmens d’ingrés a la Universitat de Takushoku, que s’especialitza en preparar els estudiants per a treballar a l’estranger. En 1932, quan a Takushoku i anà per començar els seus estudis, va pensar en continuar la seva pràctica de kendo. Però, a causa de que va llegir malament el horari, es va presentar al dojo quan l’equip de karate de Gichin Funakoshi estava practicant. Va quedar fascinat pel que va veure i va ser convidat a tornar la propera classe. Ell esmentaria després, «jo em vaig oblidar completament del kendo».

En aquells moments, Sensei Funakoshi estava actiu ensenyant i l’entrenament era esgotador. Només aproximadament el 10% dels estudiants duraven més de sis mesos (els entrenaments consistien en 50 o 60 repeticions d’una sola kata, i al voltant de 1000 cops al makiwara). Però Nakayama es va convertir amb un alumne lleal i absorbí la seva tècnica, idees i filosofia; essent el puntal decisiu per a l’establiment de la JKA i la promoció del Karate fins a 155 països.

Filosofia marcialkaso 1

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s