PROVES DE CINTURÓ NEGRE (MALLORCA-2015)


Jordi Cruz i Pere Martínez (Novembre-2015)
Jordi Cruz i Pere Martínez (Novembre-2015)
Estam d’enhorabona amb un flamant jovenet 1r Dan, en Jordi Cruz i un il·lusionat 3r Dan, en Pere Martínez.
A l’espera de conèixer el resultat per Xisco Casasnovas que aspira al 6è Dan de Karate.

El dissabte dia 21 de novembre al Poliesportiu Germans Escalas de Palma, varen tenir lloc les proves de nivell per a cinturó negre per a tots els nivells, i es trobaren karatekas de totes les Balears.

Com és sabut, la preparació per a qualsevol nivell de Cinturó Negre, és cosa de mesos i d’un gran  esforç que porta els karatekas fins al seu rendiment màxim. Per a aquest entrenament han de conciliar vida familiar i laboral (o estudis) amb una dedicació que és molt absorbent, fins i tot els diumenges i festius. Aquest ritme de feina afecta, no només a ells, sinó que es fa patent en els entrenaments quotidians, i molt especialment als companys que els acompanyen per fer de UKE i a l’entrenador que han d’involucrar-se en el ritme i evolució dels aspirants. 

  Independentment dels resultats, aquest trajecte exhaustiu comporta un procés de maduració i d’enteniment del Karate que enriqueix als aspirants. El que diem!: «independentment del resultat», ja que és sabut que el percentatge de suspesos en cada convocatòria és alt i no vol dir que els aspirants no siguin bons practicants, pot ser alguns encara els manca una mica més i d’altres no han tengut un bon dia. Només el fet de preparar una prova tan intensa ja representa un enfrontament de cara a les dificultats, és digne d’admiració!.

El treball del tribunal també és molt complicat i s’ha de reconèixer que han de tenir molta experiència i bon criteri, per a ells també  el nostre  reconeixement. Cadascú en l’àmbit que li correspon, aporta el seu granet d’arena al Karate-Do.

 

En Jordi Cruz, que va aprovar el cinturó negre infantil l’any passat, ha volgut presentar-se a 1r Dan amb els setze anys acabats de complir, superant amb èxit aquesta convocatòria on el més difícil és la prova de combat, atès que hi ha una gran diferència en els requisits pels infantils i els 1rs Dan; per a la fase tècnica calia presentar un kata realitzat amb bona tècnica i especial atenció al «kime» o esperit de realització, i l’opció  va ser el Bassai Dai. Una altra faceta de’n Jordi és la pràctica de Tai Chi.

L’exàmen de 3r Dan ja requereix més coneixement tècnic i contempla combinacions de tècniques que han de reflectir l’experiència d’anys de treball, demostrar efectivitat, augment de velocitat i de control, major potència i destresa en la realització. S’ha de presentar un treball de defensa personal efectiva, un apartat de teòrica on s’han de saber resoldre qüestions tècniques i un complet treball de Kumite o combat. Per aquest motiu, no resulta estrany que, de 6 aspirants només n’aprovaren 2, i en Pep Xumet es quedà a les portes.

_DSC0458Si us hem de parlar de Pep Xumet, us direm que entrena amb constància i ha treballat amb duresa tant per al seu desenvolupament com per col·laborar amb els companys fent el paper de UKE, practica Karate i Tai Jitsu i és un apassionat d’aquests arts marcials.

 

En Pere Martínez, és un carinyós pare de família que treballa en horari nocturn, i ha sabut compaginar i ampliar les hores d’entrenament per aconseguir superar aquest repte. També fa molts d’anys que practica el Karate-Do i ara també el Tai Jitsu.
En el Dojo Karate Sóller estam d’enhorabona i compartim el goig amb la resta de Clubs de les nostres Illes que també estan kaso 1celebrant aquests dies la pujada de nivell…  mentre ja estam pensant a qui li tocarà en els pròxims exàmens.

La família del Karate progressa!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s