Paraules de … Rafel Solivelles Atienza


En Rafel ens fa arribar aquest escrit autobiogràfic, qui sap!, potser que a més d’un excel·lent karateka i company, també amagui un gran escriptor:

clase miquel gelabert
En Rafel, el segon començant per l’esquerra. (enmig de Miquel Gelabert i Bàrbara Cifre)

La meva història en el Karate Sóller

Vaig començar als 3 anys. Els meus pares em varen apuntar a karate perquè havia de fer un esport i aquest m’agradava. Les classes ja se feien al carrer de Sant Nicolau. En aquell moment ,el local estava dividit en dues parts: la zona de karate on hi treballava en Xisco i la de ball on hi havia la seva dona, na Rosana.


El primer dia en Xisco, el mestre de karate ,va començar per les parts fàcils d’aquesta art marcial perquè pogués seguir el ritme dels meus companys. Al principi, m’ajudava perquè me costava molt. En conseqüència, em cridava quan els altres nins feien un kata, com que jo no el sabia, em seia al seu costat i observava com el practicaven.
Actualment , els dilluns vaig a classes més intenses amb cinturons més alts on practicam katas. Si assistim, ens dóna un dan a l’examen. Mentre que, els dimarts i dijous practicam amb un grup més nombrós, on ens ajuntam nins i nines de la mateixa edat però amb diferents cinturons. Divendres vaig a combat amb cinturons de tot tipus i vénen nins i nines de diferents edats i classes.DSC_0756

Per començar la classe, en Xisco ens deixa jugar amb la pilota uns 5 minuts i així encalentim. A continuació, feim uns exercicis d’escalfament. Tot seguit, començam a fer katas, jocs com el matapollos i els lleons. A més a més, feim exercicis de tècnica.
En el grup de karate tenc bons amics i amigues, ens entenem, ens ajudam mútuament i ens divertim junts. Això també fa que m’agradi anar a karate.

Quan vaig començar no coneixia a ningú, però després vaig pujar de nivell, vaig fer més amics com en Miquel, na Bàrbara, na Laura… Fet i fet, he participat amb ells a demostracions de karate, per exemple: a la plaça, a la platja i a Son Angelats. Per sort, en Xisco, el nostre mestre, aconsegueix que poguem fer exhibicions en aquests llocs.
A mi em costa molt recordar els noms i els moviments dels katas més difícils. Tot i així , tenc els mDSC_0759eus amics i el nostre mestre que m’ajuden.

En Xisco, és un professor molt bo, graciós, divertit, juga amb nosaltres, ens conta acudits i fa tonteries per fer-nos riure. És un poc exigent, quan acaba la paciència… val més no contar-ho. Va començar amb 15 anys, ara es cinturó negre i mestre de nins i nines de Sóller i d’altres bandes. Gaudeix d’entrenar i ensenyar el karate.

Per a mi, aquest és un esport important perquè és olímpic, de defensa mútua i de contraatac, que quan el comences a practicar t’agrada molt i mai el deixaries.
Des que vaig començar fins ara, hi ha hagut molts canvis. En el local del Club Karate Sóller han tomat una paret que separava el tatami i la zona de ball, ara tot és un espai únic de karate. Hi ha una habitació de massatge; un bany; dos vestidors, un per a homes i un altre per a dones i una entrada on hi ha la taula d’en Xisco.

GRÀCIES AL KARATE SÓLLER HE FET BONS AMICS I AMIGUES.

IMG-20150515-WA0024Rafel Solivellas Atienza

Molt bé Rafel, per tan bona disposició i ser tan creatiu!   Enhorabona

acte de reconeixement

3 comentarios

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s