Novembre, convocatòria de proves de grau!


«El/la Karateka quan arriba a C. NEGRE, ha realitzat unes proves físiques i tècniques, que es complementen amb altres aptituds no menys importants:  els valors del respecte i de la humilitat,  la capacitat d’actuar amb fermesa, seguretat, confiança i esperit de superació, i  una bona comprensió del que fa»

Deixat enrere el mes d’agost, tot es va posant en marxa gradualment, balearexcepte alguns que ja funcionen a marxes forçades: els que tenen ambició dins el món de la competició  han de retornar als entrenaments intensius davant la nova temporada i els que volen passar les proves de grau, perquè saben que a Mallorca estan convocades pel mes de Novembre.

kaso 1En el Karate Sóller, hi pot haver una bona remesa d’aspirants aquest cop, tot dependrà que s’ho proposin i es preparin a fons… s’anuncia una etapa d’entrenaments molt per damunt dels horaris de pràctica habitual, pujada de nivell físic, de nivell tècnic, d’esforç límit i un cúmul d’ansietats, amb moments de plena iniciativa i d’altres de baixada d’ànims, s’aguditza l’autocrítica i els objectius es veuen més lluny, finalment, s’ha d’imposar l’auto-estima i l’empenta, a l’espera que tot l’esforç i superació doni bons resultats.

Cantera n’hi ha:

_DSC0458
Pep Xumet, pot optar al 3r DAN
_DSC0477
Jordi Cruz, pot optar al 1r DAN
paula
Paula Bauzà, pot optar al NEGRE
Pere
Pere Martínez, pot optar al 3r DAN
_DSC0538
Jitka Malkova, pot optar al 2n DAN
emma i barbara (foto emma)
Bàrbara Bernat, pot optar al NEGRE
12 004
Xisco Casasnovas, pot optar al 6è DAN

 

 

 

 

 

 

_DSC0480
Tolo Ozonas, pot optar a 1r DAN

 

 

 

 

A veure quants es veuen amb coratge per envestir! 

(Molts d’ànims!)

els cinturons

Generalment ens fixam en el cinturó per conèixer els nivells d’aprenentatge tècnic, cinturons que són testimoni del temps de pràctica i dels coneixements obtinguts i demostrats. Però, a més, l’obtenció de grau ha aportat més riquesa: un gran nivell d’auto-estima, un important enriquiment personal i, per descomptat, un alt grau de superació; (i això sí que es reflectirà en la resta d’àmbits de la vida, que no heu sentit parlar de Karate-do?).

Així que, el o la Karateka quan arriba a CINTURÓ NEGRE o 1r DAN, ha realitzat unes proves físiques i tècniques, però segur que es complementen amb altres aptituds no menys importants:  una bona comprensió del que es fa, els valors del respecte i de la humilitat, i la capacitat d’actuar amb fermesa, seguretat, confiança i esperit de superació.

És responsabilitat dels entrenadors i del Tribunal de Graus  vetllar pel bon nivell  del Karate-Do, sense pretendre tasques inassolibles, sinó valorar i reconèixer l’esforç físic-tècnic i l’actitud demostrada pels aspirants, en funció de les seves característiques i possibilitats.

L’aspirant té l’obligació de conèixer, respectar i adaptar-se a les normes i normativa d’examen, única via per a la consecució del seu objectiu. I acceptar-ne els resultats que a vegades no són els esperats.

consulta una interessant tesina referent als Graus en el Karate (Fernando Martín, 2008)

 

L’aspirant a qualsevol dels graus és el protagonista. Per aquesta raó ha de ser exquisit amb la seva presentació davant els seus examinadors, començant per la seva indumentària i bona presència, passant per la seva actitud i coneixement teòric per a finalitzar amb la realització de les execucions tècniques que hauran de ser el més correctes possible.

Ha de conèixer on es troba, la importància i transcendència que té l’activitat que va a realitzar, així com la necessitat que existeix de demostrar respecte i consideració cap a tots els elements, personals i materials, que es fan partícips de la cerimònia que representa un examen de grau. Així mateix té l’obligació de conèixer, respectar i adaptar-se a les normes i normativa d’examen, única via per a la consecució del seu objectiu.

filosofia marcial

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s