Paraules de … Mas Oyama


Mas Oyama
Mas Oyama (1923-1994)

«El camí marcial comença amb mil dies

i es domina després de deu mil dies.

La veritable essència del camí marcial,

només pot realitzar-se

a través de l’experiència.»

Mas Oyama

 

 

Ōyama Masutatsu (12 juliol 1923 – 26 abril 1994). Conegut popularment com Mas Oyama, va ser un mestre de Karate d’origen coreà, i fundador de l’estil Kyokushinkai. Amb el mestre Gichin Funakoshi a la Universitat de Takushoku, va aprendre l’estil Shotokan de karate. Oyama, va considerar al mestre Funakoshi, com la persona que li ensenyà la diferència entre ser un «barallador» i arribar a ser un guerrer del Budo. El seu progrés va ser impressionant i el 1953, va obrir la seva primera sala d’entrenament en el karate-do, o dojo, aquest era un lloc cobert de gespa en Mejiro, (Tòquio). En els anys 60 i 70, la seva pràctica es va dirigir més cap a la part esportiva després de la visita del mestre Oyama a Tailàndia. De l’antic art i esport de contacte del Muay Thai, Oyama va portar les puntades baixes amb l’os tibial, i algunes tècniques de colpeig amb els genolls. Així, el Karate Kyokushinkai va prendre el format d’avui dia en què prevalen les distàncies curtes, els cops de puny al tronc, els cops de genoll i les puntades altes en els combats. Així com la pràctica de trencaments i de les formes tradicionals o kata, en el seu aspecte tradicional.

Filosofia Marcialkaso 1

11850430_10206710135226327_1995940784726060072_o

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s