Tai Jitsu, Objectius Temporada 2015/2016Recorte 3 copia

_DSC0585

Enguany ens marcam objectius ambiciosos:

    1. Obtindrem una pujada significativa de nivell.

    2. Ens iniciarem amb la modalitat competitiva d’expressió tècnica.

    3. Augmentarem el nombre de gent que practiqui el Tai Jitsu.

    4. Iniciació a la defensa personal amb YUBI BO. Curs el mes d’Octubre

Horaris

Fotos: Marta Alujas (Maig 2015)

  1. Obtindrem una pujada significativa de nivell.

_DSC0598 copia _DSC0601

Els bons resultats de la temporada passada i partint amb un grup que ja disposa d’una bona base, per a la nova temporada treballarem  una pujada de nivells que no deixi a ningú exclòs a l’hora de participar en els esdeveniments esportius que es convoquin.

A més, el treball anirà enfocat a la màxima efectivitat pràctica i que la seva aplicació representi una defensa personal real. No podem oblidar que el Tai Jitsu és un dels pilars fonamentals en les tècniques de defensa policial en molts indrets.

2.  Ens iniciarem amb la modalitat competitiva d’expressió tècnica.

_DSC0609 _DSC0585

El 2015 vàrem poder participar en la modalitat de Katas del Campionat d’Espanya amb uns resultats impressionants.  El 2016 esperam que la nostra representació augmenti en nombre de participants i també ens estrenarem en la modalitat de combat tècnic (Expressió tècnica)

L’Expresió tècnica puntua les tècniques defensives d’esquiva, projecció,  atemi (contra-atac), etc.  que el competidor realitza davant l’atac del contrari. (Cada competidor haurà de reaccionar davant cinc atacs de l’adversari i serà puntuat pel jutge segons la realització i efectivitat; acte seguit  l’altre competidor serà qui  haurà de realitzar les cinc defenses i rebre puntuació). Aquesta modalitat és elegant i estètica en especial, perquè comporta molta exigència tècnica, no dóna peu a combat brut i el Tai Jitsu brilla en la seva màxima essència.

3. Augmentarem el nombre de gent que practiqui el Tai Jitsu.

_DSC0595Conscients que comptam amb el suport de la Federació Balear i també que sempre sem ben rebuts per la Delegació espanyola de Tai Jitsu quan es convoquen esdeveniments, promocionarem el Tai JItsu tant per grans com petits per tal de créixer en quantitat i qualitat._DSC05704. Iniciació a la defensa personal amb YUBI BO. Curset el mes d’Octubre!!

El Yubi Bo (significa «dit de fusta»), és una «arma» que utilitzaven els antics Samurais, era un senzill objecte de fusta d’uns 15 centímetres que es portava amagat a la mà per poder aplicar tècniques defensives directament en els punts vitals.

Va ser utilitzat per primera vegada pels «ninjas»  del Japó feudal degut a la seva idoneïtat per ser fàcilment amagat.

Yubi-bo
Yubi-bō. Arma que pertany al grup de les Kakushi Buki (armes ocultes), el seu origen està en les escoles antigues de jiu-jitsu

 

 

 

 

 

 

 

 

Coneixes el Tai Jitsu?

 _DSC0567El Tai-Jitsu és una activitat física dinàmica de combat constituït com Art Marcial i esport, que exigeix ​​destresa física, habilitat tècnica i gran disciplina mental. A partir d’una situació de suposada agressió o en competició, es realitzen accions tècniques amb l’objectiu de reduir l’agressor, aconseguint el seu abandonament o submissió.

Tai-Jitsu, originari de Japó, es compon de les diverses tècniques sense armes que eren practicades en les Arts Marcials més antigues, desenvolupades i utilitzades pels Samurai i guerrers del Japó Feudal i transmeses de generació en generació al llarg dels anys fins nostres dies.

Originàriament, moltes d’aquestes tècniques es van crear per sotmetre, ferir, mutilar o matar els opositors reals en el camp de batalla. Avui dia, les tècniques de Tai-Jitsu s’estudien i practiquen de forma segura i sense perjudicar ni danyar l’opositor o adversari.

El repertori tècnic que comprèn el Tai-Jitsu inclou totes les habilitats que pot desenvolupar l’home per defensar-se i lluitar, utilitzant per a això solament les armes del seu propi cos. Aquestes habilitats específiques són: esquivar, defensar, caure, colpejar, luxar, projectar, enderrocar, escanyar, immobilitzar …_DSC0622

Les tècniques, corresponents a aquestes habilitats, tenen el seu fonament en principis simples i bàsics de la física i la mecànica del cos humà, però, en la seva simplicitat, és on radica la seva complexitat. El domini, fins i tot de la més senzilla de les tècniques de Tai-Jitsu, sovint porta molt de temps, esforç i energia en una pràctica rigorosa física i mental.

No s’utilitzen armes de cap tipus en les accions defensives, encara que sí s’apliquen les tècniques de Tai-Jitsu contra atacs amb armes.

Tai-Jitsu, no són només tècniques per a la seva aplicació a la defensa personal o en competició. En la seva globalitat, Tai-Jitsu és un gran sistema de desenvolupament físic, intel·lectual, moral i d’educació integral. El Tai-Jitsu té la seva pròpia cultura, tradicions, protocol, metodologia tècnica, pedagogia didàctica i entrenament, que formen part del seu patrimoni.

L’Esperit Budo i els principis de cavallerositat s’adquireixen al tatami i es porten a la pràctica també a la vida, en les interaccions amb els amics, familiars, companys de treball, i fins i tot estranys. El Tai-Jitsu porta implícit un codi d’ètica, una forma d’afrontar la vida i de manifestar-se.

Practicat per milers de persones, el Tai-Jitsu compleix els requisits que exigeixen els sistemes d’educació física en la majoria de països. Es practica en gairebé tot el Món, en clubs, gimnasos, escoles de primària i secundària, universitats, poliesportius, etc … Milers de persones han descobert l’enriquiment espectacular que aporta, com exigent activitat física, rigorosa defensa personal i complet esport educatiu. Així ho reconeixen moltes institucions esportives i educatives al Món.

 

Un comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s