Volem que el Karate sigui Olímpic !


DSC_0194En data 03/08/2016 el COI ratifica la proposta, EL KARATE JA ÉS OLÍMPIC!

Recordau: Així ho recolzàrem des del KARATE SÓLLER (22/08/2015):

Vols poder veure  

KARATE d’alt nivell

per la TV?

T’agradaria que el teu Art Marcial sigui inclòs en els Jocs Olímpics?

 


karate into the olympics

«Los organizadores de Tokio 2020 anunciaron que han preseleccionado al béisbol y el sóftbol, los bolos, el kárate, el patinaje, la escalada, el squash, el surf y el wushu como nuevos deportes candidatos a participar en las olimpiadas de la capital japonesa.

Las federaciones internacionales de estas disciplinas han sido seleccionadas entre las 26 que presentaron su solicitud al Comité Organizador de Tokio 2020, que ahora deberá elegir a un número reducido de ellas para presentarlas al Comité Olímpico Internacional (COI) como candidatas finales.

El Comité Organizador de Tokio abrió el 11 de mayo el proceso de selección de nuevas pruebas deportivas y el próximo 30 de septiembre dará a conocer la relación de aquellas que propondrá al COI para que las acepte.

EFE Tokio 22 jun 2015«

28/09/2015 Es coneixerà definitivament la seva inclusió a l’agost de 2016

Presentació de candidatura

El Karate reconegut com esport Paralímpic 

Karate Esportiu. Exigències per al treball de Kumite (estructura)

El karate encara no és olímpic, i això que s’hi ha lluitat durant molt de temps. Quan en 1998  Antonio Espinós va ser nomenat President de la Federació Internacional de Karate, ell va aconseguir que el karate fos admès al COI i no s’ha rendit en la lluita per a que sigui incorporat al programa olímpic.

A Londres 2012 va quedar fora després d’un procés molt estrany,

els membres del COI van haver de votar 28 vegades al matí i nou vegades a la tarda!

«El karate i l’squash varen ser provisionalment admesos per ser rebutjats just uns minuts després: Es va obrir una votació per a cada vacant i en la primera van ser successivament eliminats el golf, el patinatge, el rugbi i el karate. El esquaix va ser declarat ‘elegible’ per entrar al programa dels Jocs. En la segona votació també va deixar fora primer el golf, després al patinatge i finalment al rugbi, amb la qual cosa el karate s’unia a l’esquaix a la llista d’elegibles.
Però tots dos esports van haver d’afrontar un obstacle més, el de ser recolzats pels dos terços de l’assemblea!

Aquesta majoria reforçada és la que imposa la Carta Olímpica, document rector del COI, per a qualsevol canvi en els seus articles, com era el cas. Finalment ni l’esquaix ni el karate van obtenir aquest resultat, pel que en qüestió d’un quart d’hora van passar de veure en els Jocs de Londres a haver de pensar, com a mínim, en l’edició de 2016.»

El president de la Federació Mundial de Karate, l’espanyol Antonio Espinós, va lamentat en aquell moment l’actitud destructiva mostrada pel COI i va dir:

«Suposo que algú haurà profundes raons per justificar la no presència de l’esquaix i del karate en els Jocs de Londres, però jo no les trobo.

La  votació d’avui ha estat estranyíssima, en un procés singular i únic. La meva pregunta és quants dels 26 esports olímpics haguessin superat una majoria de dos terços. Molt pocs. No sé per què hem de fer-ho nosaltres, si representem a tota la societat.

Espinós va afegir que el karate «es mereix estar en els Jocs i si no ho està és que alguna cosa no va bé».
Per als jocs de Rio de Janeiro 2016, abans de la votació Espinos deia:

«Sóc optimista», … «encara que no triomfalista perquè el procés és molt difícil. Per descomptat, si es fes un rànquing dels 28 esports de major rellevància actual, estaríem bastant més amunt del 28 «.

Després de la votació, celebrada a Berlín, inexplicablement el Karate es quedà fora en favor del «rugbi a 7″ i el golf.

Ara  queda seguir treballant per complir aquest somni que ens engloba a tots els que estimem aquest esport i volem veure-ho algun dia en unes olimpíades.

Article: El Karate surt al carrer per ser Olímpic a Tokio 2020

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s